11 верасня 2020
У 15 гадзін 10 верасня 2020 гады першыя тоны цукровых буракоў пачалі паступаць у вытворчыя цэхі Гарадзейскага цукровага камбіната, дзе стартаваў чарговы, 61-ы сезон перапрацоўкі салодкага кораня. Камбінат ажыў ... Бурліць праца на участках, дзе кожны імкнецца выканаць сваю канкрэтную задачу ў агульным прадукцыйным цыкле «цукровыя буракі - цукар-пясок». На свеклопункте на ўсю моц кіпіць праца. Аўтамабілі знаходзяцца па графіку, з тым, каб машыны, якія дастаўляюць цукровыя буракі прама з палёў, маглі прадуктыўна працаваць на адгрузкі. Машыны, гружаныя салодкімі карняплодамі, адна за адной пад'язджаюць да бракплощадке, дзе адбываецца першая ацэнка якасці паступае сыравіны. Затым, абыходзячы вагавую, некаторыя грузавыя машыны адпраўляюцца да сыравіннай лабараторыі, дзе бяруцца на даследаванне асноўных характарыстык якасці (агульная забруджанасць і цукрыстасць) пробы сыравіны, прычым чалавечы фактар на гэтым этапе зведзены да мінімуму - усім кіруе рабатызаваны комплекс. Іншыя ж «велікагрузы» ідуць на кагатные поля, дзе адбываецца разгрузка, і пачынаюць расці горы караняплодаў. Тут у бесперабойным рытме працуюць буртоукладочные машыны, старанна падрыхтаваныя ў ходзе рамонтнай кампаніі. У ходзе рэканструкцыі, летам мінулага года, тут была прымацаваная належным чынам і ўстаноўлена лінія сухі падачы буракоў. Абсталяванне, пастаўленае ТАА «Акорим» і міжнароднай групай кампаній Putsch ўжо ўключылася ў працу па транспарціроўцы цукровых буракоў на мыйку для далейшай яе перапрацоўкі. Прыёмка цукровых буракоў новага ўраджаю на ААТ «Гарадзейскі цукровы камбінат» ідзе з 8 верасня. Першымі пастаўку карняплодаў пачалі ажыццяўляць гаспадаркі Нясвіжскага і Дзяржынскага раёнаў, а таксама ПУП «пік-Лясная» Капыльскага раёна. На момант запуску камбіната на Гарадзейскі свеклопункт паступіла каля 15 000 т цукровых буракоў.
З мэтай азнаёміцца з работай прадпрыемства 11 верасня ААТ «Горордейский цукровы камбінат» наведаў старшыня Беларускага дзяржаўнага канцэрна харчовай прамысловасці Анатоль Анатольевіч Бубен, а таксама прыбыла здымачная група СТВ. У гэты ж самы дзень да 20:00 городейцы атрымалі і першы цукар з буракоў ураджаю 2020 года. Наперадзе нашых сахароваров чакае вялікі аб'ём працы: у гэтым годзе плануецца перапрацаваць не менш за 1 млн. 180 тыс. Т цукровых буракоў і атрымаць не менш за 170 тыс. Т цукру.
Віншуем работнікаў ААТ «Гарадзейскі цукровы камбінат» з чарговым пускам і жадаем паспяховай плённай працы! Бо менавіта ў вашых руках знаходзіцца магчымасць зрабіць жыццё крыху саладзей!
Ёсць даўняя традыцыя: перад тым, як спусціць на ваду карабель, праводзяць спецыяльны рытуал - аб яго борт разбіваюць бутэльку шампанскага. Усе кажуць: «На поспех». Пры пуску Гарадзейскага цукровага камбіната, Генеральны дырэктар Ігар Мікалаевіч Макар не забыўся гэтай традыцыі, таму і адкрыты новы сезон свеклопереработки павінен быць паспяховым.
Поспехаў і «сем футаў пад кілем» Гарадзейскаму флагману!