У 1956 годзе ўрад Рэспублікі Беларусь прымае рашэнне пабудаваць другі цукровы завод. Так зарадзілася цукровае вытворчасць у Нясвіжскім раёне ў мястэчку Гарадзея.
Дырэктарам завода, які будуецца, быў прызначаны Гарыгім Місаковіч Эрасьян.
Завод пабудавалі ўсяго за тры гады. У прысутнасці спецыялістаў з Беларусі, Расіі, Украіны, Літвы адбываўся пуск завода. З 10 па 20 снежня 1959 года вялася гарачая прокатка, адладжваліся ўсе механізмы завода.
24 снежня на завод са буракапрыёмных пунктаў паступіла буракі, а 26 снежня ў 11 гадзін атрымалі першы цукар!
Падчас пуску завода новым дырэктарам быў прызначаны Леанід Міхайлавіч Уладзімірскі.
Новы завод ўражваў сваімі маштабамі. У 1961 годзе на заводзе штодня перапрацоўвалі 1500 цукровых буракоў і выпускалі 150 тон цукру-пяску.
2 люты 1971 года дырэктарам завода быў прызначаны Аляксандр Георгіевіч Максімавіч.
У 1971 годзе ўкараняецца новая тэхналогія вытворчасці цукру з цукру-сырца, які паступае з Кубы.
Дырэктарам ААТ «Гарадзейскі цукровы камбінат» прызначаны Міхаіл Васільевіч Крыштаповіч.
За чатыры гады ажыццёўлена тэхнічнае пераўзбраенне прадпрыемства, а ў наступныя некалькі гадоў праведзена шырокамаштабная мадэрнізацыя вытворчасці.
У выніку праведзенай маштабнай рэканструкцыі наша прадпрыемства абсталяванае высокапрадукцыйным, энергазберагальных, эфектыўным сучасным абсталяваннем.
Пасяджэннем назіральнага савета ААТ «Гарадзейскі цукровы камбінат» генеральным дырэктарам прызначаны Макар Ігар Мікалаевіч.